Van pakhuis naar kantoorhuis. Aan de Nieuwevaart tegenover het Scheepvaartmuseum in het historische centrum van Amsterdam heeft Elephant een voormalig pakhuis getransformeerd tot de ideale kantooromgeving.

Dit kantoorconcept richt zich volledig op de beeldbepalende noordgevel, waarbij het daglicht tot diep in het gebouw kan reiken zonder hinderlijke zontoetreding, en waar op iedere plek van het uitzicht genoten kan worden.

Veelzijdigheid van glas. De kromming in de gevel heeft zowel een constructieve, energetische als een esthetische werking, waarbij de maatvoering en vormgeving van het glas is afgestemd op de mogelijkheden vanuit de glasfabriek.

Year
2015 – 2017
Function
office
Location
Amsterdam, NL
Current status
completed
Opdrachtgever
APF in samenwerking met Cruz y Ortiz
Team
Glenn den Besten, Peter van Gelder, Menno Kooistra, Marcus de Moes, Jurgis Gecys
Collaborators
Si-X, iLINQ, DGMR, Terberg, Bureau List, Miss3
See More Elephant Projects