From warehouse to office. Elephant transformed a former warehouse into an ideal office environment on the Nieuwevaart, opposite the Maritime Museum in the historic centre of Amsterdam.

Amsterdam’s historical centre forms the backdrop of our reimagining of old architecture for future relevance. The area is home to a large office building that we transformed from a low-end to a high-end workspace that meets today’s requirements.

The colossal size of each glass plate (5.9 meters tall by 3.2 meters wide) creates a monumental scale in line with the historical surroundings. The conclave glass eliminates the need for steel profiles, which expands the views outside.

Year
2015 – 2017
Function
office
Location
Amsterdam, NL
Current status
completed
Client
APF together with Cruz y Ortiz
Team
Glenn den Besten, Peter van Gelder, Menno Kooistra, Marcus de Moes, Jurgis Gecys
Collaborators
Si-X, iLINQ, DGMR, Terberg, Bureau List, Miss3
See More Elephant Projects