A rock in the surf. Pepper is part of the area development for Westerpark West, Amsterdam, and together with the Blend and Salt it forms an ensemble that shares a double-layer underground parking lot.

Size matters. A unique and expressive facade that integrates buyer options for residents and investors. Façade options such as a larger balcony, larger windows or extra windows at fixed prices and approved by Amsterdam esthetics commision.

Parameterization of residents' choices. All buyer options are incorporated in a parametric script that automatically meets the structural and engineering requirements.

Unbeatable balcony. A sheltered yet unobstructed view. With planters integrated into the thickened balustrade to create some greenspace for all residents.

Compact is king. Compactness is crucial for both building cost and a building's energy performance. At Pepper, the climatic facade is minimized to maximize performance.

Year
2017 - lopend
Function
woningbouw
Location
Amsterdam, NL
Current status
in aanbouw
Opdrachtgever
Pinnacle & J.P van Eesteren
Team

Peter van Gelder
Glenn den Besten
Menno Kooistra
Anna Zan
Cynthia Tang
Vivianne Heijkoop

Collaborators

Makers Of Sustainable Spaces
Pieters Bouwtechniek Utrecht
DGMR
DWA
MISS3

See More Elephant Projects